Uutiset 6.3.2024 06:00

Hyvinvointia luennosta ja liikunnasta

Toimitus

Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen saapuu rantasalmelaisten iloksi kirjastoon ensi keskiviikkona. Hän luennoi ihmisen hyvinvoinnista, mitkä asiat siihen vaikuttavat ja mitä voit itse tehdä kokeaksesi elämäsi mahdollisimman hyväksi. Luennossa käsitellään erityisesti lukemisen ja liikunnan merkitystä hyvinvoinnille. Reilun tunnin pituisen luennon aikana voi kokeilla asahi-terveysliikuntaa.

Tapani Kiminkinen on tehnyt pitkän uran lääkärinä Saarijärven terveveyskeskuksessa. Hän on muun muassa tunnettu luennoitsija, kolumnisti ja kirjailija, jolla oli myös oma tv-sarja Ylellä vuosina 2009-2011. Kiminkisen viimeisin kirja, Maalaislääkärin muistelmat, ilmestyi viime syksynä.

Kiminkisen vierailun kanssa samalla viikolla vietetään myös valtakunnallista Aivoviikkoa ja Muistiviikkoa. Tähän liittyen maanantaina 11.3. järjestetään Kirjastokävely liikuntaohjaaja Susanna Lempisen opastuksella. Kävelyn tarkoituksena on liikkua yhdessä, saada vinkkejä omaa hyvinvointiin ja nauttia keväisestä ulkoilmasta. Lähtö yhteiskävelylle on kirjastosta klo 13 ja rauhallisen lenkin jälkeen hörpätään yhdessä kuppia kahvia tai teetä.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.