Uutiset 10.8.2022 06:00

Kesäleiriläisiä rotaryklubissa

Sakari Ylönen

Rotarytoiminnan  tunnetuimpia ohjelmia on nuorisovaihto. Vuosittain yli 8000 nuorta tutustuu vieraaseen kulttuuriin muutaman viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan.

Juvan, Rantasalmen ja Savonlinnan rotaryklubit järjestävät kaksiviikkoisen kansainvälisen nuorisoleirin, jonka teemana tänä vuonna on luonto ja ympäristö Saimaan järvialueella. Leirille osallistujat asuvat yhden viikon isäntäperheessä ja osallistuvat toisen viikon yhteiseen ohjelmaan leirin teemaan mukaan. Leirin ohjelmassa on tutustuminen Savonlinnaan ja erityisesti Olavinlinnaan. Myös retket Juvalle, Punkaharjulle ja Rantasalmelle kuuluvat ohjelmaan.

Tähän ohjelmaan osallistuu 15 nuorta 11 eri maasta. Rantasalmella vierailivat romanialainen Alexandra Miu Juha-Matti Innasen perheessä ja tsekki Ondrej Pevny Esko Myllyksen perheessä. He olivat viikon ajan isäntäperheessä tutustuen paikkakuntaan ja suomalaiseen elämänmenoon.  He vierailivat Rantasalmen Rotaryklubin viikkokokouksessa ja kertoivat itsestään ja kotimaastaan. Rantasalmelta heidän matkansa jatkui Tanhuvaaran urheiluopistolle.