Kulttuuri 2.11.2022 06:00

Kirjaimmeiset tulevat taas

Toimitus

Kirjallisuusmatinea Kirjaimmeiset kylässä järjestetään jälleen tuttuun tapaan kunnantalolla ensi viikolla. Erkki Liikasen haastateltavina ovat kirjailijat Antti Heikkinen, Olli Jalonen, Heikki Kännö, Markus Leikola, Iida Rauma, Petra Rautiainen ja Vera Vala.

Antti Heikkisen uutuuskirja Danny – koko show kertoo Ilkka Lipsasen tiestä koko Suomen Dannyksi. Kaksinkertaisen Finlandia-palkinnon saaneen Olli Jalosen romaani Stalker-vuodet pureutuu myös historiaan. Hänen tarkastelussa on Suomen lähihistorian henkinen ilmapiiri 1970-luvulta alkaen. Heikki Kännön järkäle Ihmishämärä pitää sisällään muun muassa mytologiaa, dystopiaa ja vaihtoehtoista historiaa. Esseeteos Sodan ja rauhan kronikka esittelee Ukrainan ja Venäjän välisen sodan taustoja ja käänteitä. Perusteelliset raportit on kirjoittanut Markus Leikola. Iida Rauman Hävitys käsittelee koulukiusaamista, jota kirjailija itse kutsuu kouluväkivallaksi. Meren muisti sijoittuu Norjan Lappiin. Petra Rautiaisen uutuuskirja on kertomus 80-luvusta, öljynporauksesta ja merten suojelusta. Italialainen peli on Vera Valan kirjoittaman Salla Kotka -dekkarisarjan avausosa.

Suomalainen kirjakauppa myy kirjailijavieraiden uutuusteoksia, joihin saa omistuskirjoituksen. Kahviossa voi nauttia tällä kertaa ukrainalaisista herkuista. joita voi ostaa myös kotiin. Jos et pääse paikalle, matinea on mahdollista katsoa striimattuna Lumme-kirjastojen YouTube-kanavalla. Tilaisuuden striimaa Rantasalmen lukion studiotekniikan linja.