Kulttuuri 7.6.2023 06:00

Kitaramusiikkia Pappilassa

Toimitus

Kesäkonsertit Rantasalmen Pappilassa aloittaa 14.6. Joonas Jääskeläisen kitarakonsertti. Saamme kuulla klassista ja uudempaa kitaramusiikkia 1700-, 1800- ja 1900-luvun säveltäjiltä ja kitarataiteilijoilta, kuten Sor, Tarrega, Castelnuovo-Tedesco, Ohana, Poulenc ja Barrios

Konsertissa kuullaan mm. Mario Castelnuovo-Tedescon kaksi Goya-kapriisia, ja kaiken kruunaa Agustín Barrioksen ”Una Limosna por el Amor de Dios”. Joonas Jääskeläinen itse kuvaa ohjelmistoaan näin: 

”Konsertissa kuullaan paljon kaunista kitaramusiikkia, joka jo itsessään voi tarjota upeita elämyksiä. Ohjelmisto tarjoaa kuulijalle myös mahdollisuuden yllättyä tutusta laulusta tai kenties odottamattomista käänteistä. Konsertin nimi, ”Kaikuja menneisyydestä”, liittyy teosten sisältämiin kulttuurihistoriallisiin viittauksiin. Teokset kommentoivat mm. muita musiikin tyylejä, kansantanssia ja kuvataidetta. Kerron tästä lisää käsiohjelmassa. Nimi saa konsertin edetessä lisää merkityksiä, joita kukin voi halutessaan poimia.”

Joonas Jääskeläinen on 21-vuotias kuopiolaislähtöinen kitaristi. Hän on esiintynyt mm. Turun ja Tampereen kitarafestivaaleilla sekä saavuttanut ensimmäisen sijan Tampereen kitarafestivaalin yhteydessä järjestetyssä Nuorten kitarakilpailussa vuonna 2019. 

Jääskeläinen on osallistunut lukuisille mestarikursseille. Kamarimusiikkia hän on opiskellut useissa eri kokoonpanoissa opettajinaan mm. Tuuli Lindeberg, Petri Kumela ja Hanna Juutilainen

Lisäksi hän on opiskellut nykymusiikin improvisaatiota Anto Pettin johdolla. Tällä hetkellä Jääskeläinen opiskelee Sibelius-Akatemiassa Ismo Eskelisen johdolla.