Seurakunta 28.2.2024 06:00

Mitä partio on?

Toimitus

Rantasalmen Ruutanoiden seikkailija joukkue tekee tällä kaudella itä - ilmansuunta merkkiä ja siihen kuuluu lehtijutun tekeminen. Joten päätimme yhdessä aiheen: ”mitä partio on” ja ryhdyimme miettimään sitä kahdessa ryhmässä ja tällainen siitä tuli.

Meidän seikkailijoiden mielestämme partio on harrastustoimintaa, johon voi tulla kuka vaan mukaan, milloin vain. Partiossa tehdään monenlaisia asioita, esimerkiksi opitaan erä- ja retkeilytaitoja, leikitään luonnossa, laitetaan ruokaa, opetellaan hätätilanteessa toimimista ja siellä voi tutustua uusiin kavereihin.

Partiolaisen voi tunnistaa partiohuivista, jota pidetään myös joukkueen tapaamisissa. Lisäksi partiolaisen asuun kuuluu partiopaita, jota pidetään juhlissa. Partiolaisen voi tunnistaa meidän mielestä myös hyvistä käytöstavoista, siitä että ketään ei kiusata ja että partiolainen tekee parhaansa. Partiolaisen voi tunnistaa myös partiohuudoista. Meidän Ruutanoiden huuto, joka me ollaan itse tehty kesäleirillä, on ”Rantasalmen Ruutanat, ovat kaikkein parhaimmat, joella me leikitään ja metsässä me möyritään, RUUTANAT!” Huuto huudetaan esimerkiksi joka tapaamisen päätteeksi. Meillä on ihana metsäkolo, jossa me tapaamme aika usein.

Mitä me on tehty partiossa?

Partiossa me ollaan retkeilty ja yövytty eri paikoissa, kirkossa, metsäkololla ja teltoissa, tutustuttu kunnanhallintoon, askarreltu, opeteltu ensiaputaitoja, tehty ruokaa tulella ja retkikeittimellä sekä leikitty kappelipiilosta ja metsäkolon purolla. Loppuvuodesta ollaan myyty partiolaisen adventtikalentereita ja itsenäisyyspäivänä kävelty lyhtykulkueessa kirkolle.

Seikkailija joukkue, Rantasalmen Ruutanat
Rantasalmen kappeliseurakunnan lippukunta
Kaisa Hämäläinen
Miia Ruuskanen-Eronen