Kulttuuri 9.11.2022 06:00

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen Isänpäiväkonsertti

Tiedote

Rantasalmen puhallinorkesterin Isänpäiväkonsertti järjestetään tänäkin vuonna Musiikki- ja teatterisali Tornadossa isänpäivää edeltävänä perjantaina 11.11. klo 18.00.

Konsertissa esiintyvät orkesteriyhdistyksen kaikki peruskokoonpanot. Illan aloittaa vasta tästä syksystä koossa ollut C-puhallinorkesteri, jolla on tiedossa ensiesiintyminen. Heti perään vaihtuu lavalle B-orkesteri, sekin kolmen kappaleen setillä. Ensimmäisten kokoonpanojen ohjelmassa on mm. vuosilukuja, rockia, soulia ja boogieta; eturivin klarinetit ovat solistipuolella hyvin esillä. Kapellimestarina debytoi jo syksyn verran aakkosorkestereita trimmannut Juuso Wallin.

Seuraavaksi lauteille tulevia Aikuisten Puhallinorkesteria sekä Aikuisten Viihdeorkesteria johtaa tutusti Janne Ikonen. Puhallinorkesteri luottaa popahtavaan alglo-ohjelmistoon, kun taas Viihdeorkesteri on kolmessa kappaleessaan reilusti kotimaisilla linjoilla. AIV alkaa jo valmistautua keväällä koittavaan juhlakonserttiinsa, sillä yhtye tulee ensi vuonna jo kunnioitettavaan 20 vuoden ikään.

Kahvitauon jälkeen vuorossa on A-orkesteri ja odotettu talven ja ensi kesän Ihmekvintetti¬kiertueen kiertueohjelmisto. Tulevana perjantaina kotiyleisökin voi kokea musiikkia, kuvia ja tekstejä yhdistävän norppateemaisen konserttikokonaisuuden, jonka Metsähallitus on orkesterilta tilannut. Kappaleet esitetään nyt poikkeuksellisesti koko A-orkesterin voimin.

Konsertti on mahdollista tilata myös kotisohvalle suoratoistona tai jälkilähetyksenä, joten tilaisuus ei nytkään rajoitu välttämättä Tornadon seinien sisälle. Tallenne on katsottavissa verkossa kuukauden ajan esityksestä. Liput konserttiin maksavat 15 € (alle 17-vuotiailta 10 €). Striimilippuja voi tilata kympillä Tornadon kotisivujen kautta osoitteesta www.tornis.net/striimit. Konsertin ja orkesteriyhdistyksen taustatukena toimivat tutusti Rantasalmen kunta, Järvi-Saimaan kansalaisopisto sekä Rantasalmen yhtenäiskoulu ja lukio.

Lisätietoja antaa Petteri Koskikallio, p. 050 5557672 tai pkoskikallio@gmail.com

Kuva: Susanna Nuutinen