Kolumnit 14.2.2024 06:00

Suanko kysyä

Toimitus

Mittee sulle ystävä tännään kuuluu? Montako liäkepilleriä pistit jo uamula suuhun? Muistitko kosteutustipat silemään tiputtoo, ettei tarviis niin paljon silemiäis riputtoo. Uamukahvihan se vasta silemän kirkastaa, kun siihen vielä tiran kermoo lirrauttaa. Alakaa siinä jo kohta herräillä ja vaikka vuatteita piällesä kerräillä. Jos kolottaa kättä tai jalakoo, sillon pitäs uamujumppa jo alakoo. Venytettään jäseniä uamuin, illoin. Tuskinpa kolotus alakaa silloin.

Mut vielä tästä yks tärkee suoritus puuttuu. Tää pittää tehä tai muuten maha suuttuu. Istutaan kärsiviin konttorissa tyhjän piälä jokunen hetki, luvetaan siinä ajankuluks uamun lehti. Kai ymmärsit toimituksen tämän? Muuten sulla on älliä vähän. 

Kun kaikki tää uamuhuolto on loppuun suatu, ehkä vähän helepottaa elämisen luatu. Yritettään yhessä tementijjoo kauvaksi torjua. Ei anneta heleposti periks, ei uskomme sua horjua. Yhessä ystävinä etteenpäin männään. Huomista ei tiijetä, tämmöstä ol tännään. Jos meilä hyviä päiviä riittää, muistetaan illalla Taivaan Issee kiittää. 

Hyvää ystävänpäivää kaikille toivoo IL