Kulttuuri 11.1.2023 06:00

Tulossa kesällä

Heidi Lehtoranta

Ilokivi kaekuu -taijevestivuali järjestetään Rantasalmen Kolkontaipaleen vanhalla kyläkoululla, Villa Ilokivellä, 21.7.–23.7.2023. Festivaali tarjoaa kaikenikäiselle yleisölle helposti lähestyttävää klassista musiikkia. Tunnelma festivaalilla halutaan pitää lämminhenkisenä ja välittömänä eli sellaisena, että sinne on jokaisen helppo tulla ja siellä on jokaisen mukava olla. Ensimmäinen Ilokivi kaekuu -taijevestivuali pitää sisällään kolme konserttia ja yhteislaulutilaisuuden. Konsertit ovat juonnettuja ja juontajana toimii Yleisradion musiikkitoimittaja Inari Tilli. Tilaisuuksissa tarjoilusta huolehtii Rantasalmen Martat.

Avajaiskonsertissa esiintyy saksalainen Sinfonietta VivazzA, jonka tavoitteena on tuoda kamarimusiikkia kaikkien iloksi. Sinfonietassa on yhdeksän soittajaa, joten sitä kutsutaan nonetiksi. VivazzA on saanut nimensä Rossinin levottoman ja seikkailunhaluisen isän mukaan.

Lauantaina festivaalin ohjelmassa on kaksi musiikkisatua: Pekka ja susi sekä Säveliä lasten päivästä. Musiikkisaduissa yleisön sävelten maailmaan vie Jousikvartetti Heleä sekä Vili Huupponen, lyömäsoittimet, ja sadut kertoo Inari Tilli. Lauantai-iltana kyläkoulun pihalla järjestetään ilmainen yhteislaulutilaisuus. Sunnuntain päätöskonsertissa esiintyy duo Heidi Lehtoranta, viulu, ja Tiina Karhu-Ahtonen, piano.

Ilokivi kaekuu -taijevestivualin taustalla ahkeroi neljä toimeliasta henkilöä: Johann Tilli, Inari Tilli, Heidi Lehtoranta ja Janne Ikonen. Heillä on tavoitteena elävöittää pienten kylien kulttuurielämää ja tuoda helposti lähestyttäviä kulttuurielämyksiä kaikille ihmisille.

 

Ohjelma:

Perjantai 21.7.2023 klo 19.00 Sinfonietta VivazzA

Lauantai 22.7. 2023 klo 14.00 Kaksi musiikkisatua: Pekka ja susi, Säveliä lasten päivästä

Lauantai 22.7.2023 klo 19.00 Yhteislaulutilaisuus

Sunnuntai 23.7. 2023 klo 14.00 Heidi Lehtoranta, viulu, ja Tiina Karhu-Ahtonen, piano

Tiedote: Heidi Lehtoranta

Näytä mainos