Seurakunta 20.12.2023 06:00

Vapahtaja kolkuttaa oveesi

Toimitus

Ilm 3: 20: ” Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen. ”

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, joka yksin istut keittiössä pöytäsi äärellä. Sinulla ei ole ketään jakamassa elämäsi arkea ja vaihtamassa ajatuksia sydämen yhteydestä toiseen ihmiseen. Vapahtajan läsnä olevaa lämpöä arkeesi.

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, joka suret kuollutta lastasi.Saatoit hänet haudan rauhaan elämän myrskyistä.Vapahtajan ylösnousemukseen uskomista sinulle ja jälleennäkemisen toivoa.

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, joka hoidat muistisairasta omaistasi uupuneena. Toivoen jaksamista yli voimien, uhrautuen toisen edestä rakkaudesta. Vapahtajan antamaa elämisen voimaa hoitotyöhösi.

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, jolla ei ole työtä ja toimeentuloa. Postin mukana tulevat karhukirjeet saavat sinut ahdistumaan ja epätoivon valtaan ilman toivoa. Vapahtajan antamaa turvallisuuden tunnetta ajatuksiisi.

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, jolla on paljon vaikeuksia lapsiesi kanssa. He ovat unohtaneet sinut varjojen maan pimeyteen ilman kontakteja. Taistelet tunteittesi mustaa maailmaa vastaan vajoten synkkyyteen. Vapahtajan antamaa jaksamista elämääsi. 

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, joka pelkäät tulevaa hoitoasi ja hyvinvointialueen tulevaisuutta. Mietit peruslääkkeiden ottamisen lopettamista ja hoitosi kalliiksi tulemista. Kaipaa miestäsi, sotien rintamaveteraania, joka oli kaukopartiomies ja tarkka-ampuja. Miehesi ei tuntenut käsitettä yhteiskunnan miljoonien eurojen velat vain Isänmaan kutsun. Vapahtajan antamaa sielunrauhaa sinulle, jonka öljylamppu uhkaa sammua.

Vapahtaja kolkuttaa oveesi, sinä, joka mietit tulevaa joulua. Mietit, mitä tekemistä sinulla on asian kanssa: päivä muiden päivien joukossa. Rukouksesi on hiljainen huokaus, jossa sanaton tapailee sielun värähdystä. Kuuntelen ja etsin Sinua Kristus.

Vapahtajan syntymän tuomaa joulun syvää rauhaa sinulle.

Diakoniatyöntekijä Eija Janhunen